Kúpiť trekingové palice – e-shop

Sprievodca výberom
palíc


Trekingové palice  >  Viac ako polovica ľudí športuje pravidelne, najobľúbenejšia je chôdza

Viac ako polovica ľudí športuje pravidelne, najobľúbenejšia je chôdza

Podľa prieskumu spoločnosti GfK Slovakia 51% ľudí športuje aspoň dvakrát mesačne.

Najobľúbenejšou aktivitou je pešia turistika a severská chôdza, na druhom mieste je cyklistika / cykloturistika. Behu sa aspoň raz týždenne venuje 12% populácie.

Najaktívnejší sú tí najmladší

Vo vekovej skupine 15-19 rokov je 75% ľudí aktívne športujúcich najmenej raz týždenne. Viac športujú muži. Polovica z nich športuje pre zábavu, 38% žien chce športom schudnúť. Všeobecne sa najviac športuje kvôli lepšej kondícii a zdraviu.

Stredná a staršia generácia má najradšej pešiu turistiku

Chôdza je najobľúbenejším športom ľudí, najrozšírenejšia je u strednej a staršej generácie. Je to vidieť aj v športových e-shopoch, kde sú jedným z najpredávanejších produktov trekingové palice. Obľúbená je tiež cyklistika a plávanie. Rozdiely sú medzi mužmi a ženami, ženy majú ďalej radi tanec, in-line korčule a aerobic, muži futbal, bowling a stolný tenis.

Prekážkou v športovaní sú hlavne zdravotné problémy, vek a nedostatok času.

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové palice






Ďalšie novinky

Tipy na videá s trekingovými palicami

Ako správne chodiť s trekingovými palicami? Ako ich udržiavať? Aké vybrať? Vybrali sme pre vás najobľúbenejšie videá s trekingovými palicami.

Spoznajte kvalitu - trekingové palice Leki

Medzi stálice na trhu kvalitných trekingových palíc patrí aj firma Leki, firma založená Karlom Lenhartom už v roku 1948, takže vyrába palice už skoro 70 rokov. Stále sú skvelé a moderné.

všetky novinky