Kúpiť trekingové palice – e-shop

Sprievodca výberom
palíc


Trekingové palice  >  Trekingové palice pre seniorov

Trekingové palice pre seniorov

Trekingové, trekové či turistické palice sú seniorom skvelými pomocníkmi na výlety po kopcoch aj rovinách, pretože zaisťujú stabilitu a šetrí kĺby.

Tieto palice slúžia predovšetkým ako opora v teréne, teda sú robustnejšie než typy pre nordic walking, a majú madlo s pútkom ako lyžiarske palice.

Trekingové palice uľahčujú výstupy aj zostupy v akýchkoľvek prírodných podmienkach všetkým používateľom bez rozdielu veku či kondície, ak ich používanie nie je potrebné ovládať žiadnu špeciálnu techniku. Podstatné je len optimálne nastavenie ich dĺžky a používanie oboch palíc súčasne, aby sa rovnomerne rozložila váha a nebolela chrbát.

Bezpečná chôdza s odľahčením

O svoje skúsenosti s trekingovými palicami v kúpeľoch sa delia pán Josef: "Používal som ich denne, ako k chôdzi po meste, tak i na vychádzkach v teréne. Bol som spokojný, pretože sa mi s palicami chodilo lepšie ako bez nich, a hlavne v teréne som sa cítil bezpečnejšie. "

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové palice






Ďalšie novinky

Tipy na videá s trekingovými palicami

Ako správne chodiť s trekingovými palicami? Ako ich udržiavať? Aké vybrať? Vybrali sme pre vás najobľúbenejšie videá s trekingovými palicami.

Spoznajte kvalitu - trekingové palice Leki

Medzi stálice na trhu kvalitných trekingových palíc patrí aj firma Leki, firma založená Karlom Lenhartom už v roku 1948, takže vyrába palice už skoro 70 rokov. Stále sú skvelé a moderné.

všetky novinky