Kúpiť trekingové palice – e-shop

Sprievodca výberom
palíc


Trekingové palice  >  Chôdzou s trekingovými palicami k lepšiemu zdraviu

Chôdzou s trekingovými palicami k lepšiemu zdraviu

Utuží svoje zdravie, zlepšite fyzickú kondíciu. Takto môžeme zhrnúť dôvody, prečo chodiť s trekingovými palicami. Tie sú veľkým pomocníkom pre váš lepší život!

Chôdza je odjakživa prirodzeným pohybom ľudského tela. Pravidelná chôdza, navyše podporená trekingovými palicami, má pozitívny vplyv na srdce, pľúca a držanie celého tela. Posilníte tiež svaly a celkovú psychiku. Chôdza je často prvým krokom k ďalším športom.

Ako pomôže trekingová chôdza vášmu zdraviu?

V skratke. Zlepšenie srdcovej činnosti a krvného obehu, regulácia krvného tlaku, prevencia infarktu a posilnenie dýchanie. Prevencia bolestí chrbta a zlepšenie držania tela.

Silnejší srdce - len správne cvičené srdce je odolné proti chorobám. Pravidelná chôdza s trekingovými palicami podporuje krvný obeh a je prevenciou voči infarktu. Pozitívny vplyv má samozrejme aj schudnutie.

Nadváha - bežnou chôdzou môžete významne schudnúť. Treková chôdza vám pomáha znižovať obsah tuku a cukru v krvi, znižuje nadváhu a tým obmedzuje jej negatívny vplyv na ľudské zdravie. Pomáha proti kĺbovým ťažkostiam, problémom so srdcom a dychom, obmedzuje typické zadýchavanie.

Silnejší pľúca - pravidelná chôdza posilňuje dýchanie. A s tým je spojené okysličenie tela a jeho celkové lepšie fungovanie. Cítiť sa budete jednoducho skvele. Väčší objem pľúc potom znižuje ich namáhanie.

Pevnejšie chrbát a zdravšie kĺby - aktívne zapojenie väčšiny svalov tela, ich tréning aj uvoľnenie. To je nordic walking. Pôsobí efektívne ako prevencia bolestí chrbta a kĺbov, pre celkové spevnenie tela.

Jednoducho lepšia nálada - zlepšenie nálady, odbúranie stresu, psychická pohoda. Proste pozitívne pôsobenie na celkovú imunitu a životnú pohodu človeka.

Chôdzou s trekingovými palicami k lepšiemu a zdravšiemu životu!

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové palice






Ďalšie novinky

Tipy na videá s trekingovými palicami

Ako správne chodiť s trekingovými palicami? Ako ich udržiavať? Aké vybrať? Vybrali sme pre vás najobľúbenejšie videá s trekingovými palicami.

Spoznajte kvalitu - trekingové palice Leki

Medzi stálice na trhu kvalitných trekingových palíc patrí aj firma Leki, firma založená Karlom Lenhartom už v roku 1948, takže vyrába palice už skoro 70 rokov. Stále sú skvelé a moderné.

všetky novinky