Kúpiť trekingové palice – e-shop

Sprievodca výberom
palíc


Trekingové palice  >  K trekingovými paliciam patrí aj poriadne trekové topánky

K trekingovými paliciam patrí aj poriadne trekové topánky

Nielen palice, ale aj trekové topánky sú základom pre úspešný trek v horách.

Ak vyrážate na hory, čaká vás poriadna porcia záťaže hlavne dolných končatín. Nohy dostanú zabrať a s nimi aj turistická obuv. Aj na nej záleží, ako vaše horské dobrodružstvo dopadne. Zle zvolená alebo nekvalitná obuv na hory môže výlet do kopcov pekne znepríjemniť.

Ako vybrať trekové topánky?

Určite nekupujte trekové topánky čiže pohorky ešte len deň pred túrou. Potrebujú totiž čas na poriadne rozšliapnutie - doma, v práci, okolo domu a podobne. Urobte si teda čas a hlavne sa zamerajte na to, aby vám vybrané trekové topánky padli. Spoznáte to tak, že budete mať kúsok miesta pre špičky alebo za pätou, ktoré vám dovolí vziať si aj hrubšie ponožky.

Najmä pre viacdenné túry zvoľte trekové topánky s membránou, či už syntetické, alebo kožené. Počítajte však s tým, že celokožené topánky viac vážia a vyžadujú náročnejšiu údržbu, sú však veľmi odolné.

Kvalitné trekové topánky musia mať tiež minimum švov a dobrú podrážku, napríklad Vibram. Táto firma neustále inovuje svoje produkty s dôrazom na bezpečnosť a prevenciu pošmyknutia.

Špeciálne trekové topánky sú určené pre horolezcov a skialpinistov - nazývajú sa duplexy alebo tiež skelety. Majú vonkajšiu časť (skelet) a vnútornú teplú topánočku, ktorá sa dá vybrať.

Údržba trekových topánok

A môžete začať s testovaním. Ak je všetko poriadku, vyskúšajte svoje nové topánky na prvej poriadnej túre. Avšak až potom, čo ste ich naimpregnovali. Po návrate trekové topánky umyte a nechajte poriadne preschnúť, až potom uschovajte.

Šťastný výber trekovej obuvi znamená nielen "pápá" pľuzgierom, ale hlavne spríjemnenie túry, pretože sa v nich budete pohybovať zľahka a prejdete oveľa viac bez akéhokoľvek problému.

A čo ešte potrebujete do terénu k paliciam a topánkam?

Ak máte trekingové palice a topánky, potrebujete v podstate už len dve veci: dobré ponožky obmedzujúce potenie nôh a vlhčené obrúsky proti zapareninám. Takto vybavení zaistíte úspech každej výpravy.

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové palice






Ďalšie novinky

Tipy na videá s trekingovými palicami

Ako správne chodiť s trekingovými palicami? Ako ich udržiavať? Aké vybrať? Vybrali sme pre vás najobľúbenejšie videá s trekingovými palicami.

Spoznajte kvalitu - trekingové palice Leki

Medzi stálice na trhu kvalitných trekingových palíc patrí aj firma Leki, firma založená Karlom Lenhartom už v roku 1948, takže vyrába palice už skoro 70 rokov. Stále sú skvelé a moderné.

všetky novinky